De openingsrit van het nieuwe jaar werd van start geschoten met een rit georganiseerd door André De Roeve. Jammer genoeg was de schrijver van dit artikel niet aanwezig wegens ziekte (en het ziet ernaar uit dat het niet onmiddellijk in orde komt) maar uit de verhalen van verschillende renners heb ik kunnen opmaken dat het een slijtagestrijd is geworden.
Peter Sagan had last van zware benen maar het bleek dat iedereen last van het zware benen door de gure wind en het hels tempo. Sommige renners zoals Jurgen Van Den Broeck riepen op hun moeder en eten. Ze gingen zelfs bedelen bij andere renners om toch maar hun suikerdip te kunnen overwinnen.
Echter bleek deze eerste rit voor sommige renners net iets te vroeg op het seizoen te komen waardoor de eerste gelosten al een feit waren in het eerste wedstrijduur van de rit. Maar iedereen was wel tevreden dat de rit achter de rug was.
Als dit een voorbode is voor de andere ritten mag iedereen een tandje bijsteken bij de trainingen, en ik zeker …