Dit is jammer genoeg het laatste schrijven van de aller aller laatste zomerrit van 2016. Het was een bewogen en leuk zomerseizoen met enkele stevige regenbuien maar ook met de nodige zonnestralen zoals deze morgen.
André wou nog eens een 100km rit organiseren zodat de betere B-ploeg in stijl kon afscheid nemen maar vooral om de profs van de eneco tour rit een voorsmaakje te geven van hoe het wel moet. Er ontstond even verwarring met de amateurs A-ploeg toen Kurt, onze redder in nood en chauffeur van dienst, even zijn tel kwijt was en niet meer wist wie hij moest volgen.
Eens op de edingsesteenweg testte Kurt de PK’s van zijn geliefde camionnette en hij was op enkele seconden tijd terug bij de amateurs. Lang heeft hun liedje niet geduurd want eens op de top van de edingsesteenweg richting Edingen kwamen we ze een tweede keer tegen en enkele amateurs konden blijkbaar het slakkegangetje van de amateurs niet meer verdragen en sloten zich aan bij de BETERE B-ploeg. Een goede keuze blijkbaar want ze konden het tempo smaken.
Na een uurtje koers gaf Stephan Van Oppens alias Stephan Wesemann er de brui aan omdat hij als VIP aan de tafel mocht gaan zitten van de Eneco tour zodat hij de ploegleiders kon overtuigen van onze sterkten.
Dit was het teken voor Gerry Kneteman om er al eens een eerste keer aan te sleuren. Dirk De Pruycker alias Dirk De Mol vroeg aan Gerry of dit een goed plan was want er viel niet veel meer te schudden aangezien iedereen werd gelost. Het was maar een test zei Gerry om te kijken wie er sterke benen had.
Natuurlijk kon onze Prof Pascal De Roeck hier niet mee lachen, ah ja, hij was één van de gelosten, en riep dat je een waaier nooit aan flarden mag rijden. Gerry hoorde het donderen in Keulen. Een waaier, is dat niet voor het WK in Qatar Mr. De Roeck?
Soit, de veer was gebroken en de aanvallen bleven niet uit maar telkens werd er op iedereen gewacht zoals het hoort. Zelfs Marijke, de echtgenote van Eric De Ruyst heeft van onze gezellig tempo even gebruik gemaakt om onze Prof, den pascal, wat te jennen. Het lukte wonderwel want plots voelde hij zich niet meer lekker. Teveel gedronken waarschijnlijk …
Op weg naar Beloeil werd er stevig tempo gereden om nog eens het kaf van het koren te scheiden want de rit ging verder richting Leuze en een stukje van de winterrit (als voorbereiding van volgende week).
De sprint werd wat ontsiert door de amateurs van de A-ploeg die plots uit het niets naar voor stoven maar iedereen waande zich vandaag winnaar van de rit. En gelijk hebben ze, zelfs Gerry ging op de Grotestraat richting café de Presse nog even alles aan het publiek tonen en versloeg nog enkele amateurs aan de finish.
Daar werd voor een laatste keer het glas gedronken op onze laatste rit maar vooral omdat ons zeer geliefde herberg de Presse zijn deuren zal sluiten. Na bijna 36 jaar geven Mark en Linde de fakkel definitief door aan een opvolger. Bedankt Linda en Mark voor jullie lekkere (streek)bieren en het feit dat er bij jullie veel vriendschappen zijn gesloten! Het gaat jullie goed!
Gerrit