Met een 10-tal sterke B-Beren (B van betere ploeg is ook goed) vertrokken we met een valse start (iemand had blijkbaar wat te lang genoten van zijn bed) voor een rit rond het grensgebied tussen Vlaanderen en Henegouwen onder deskundige leiding van Pascal De Roeck (onze ex prof renner met Olympische ambities namelijk deelnemen is belangrijker dan verliezen).
De 10 sterke beren hadden er zin in en Pascal paste zijn parcours aan in functie van zijn Parijs-Roubaix ervaring (of had hij teveel klimmeters in zijn benen na de Sean Kelly rit van gisteren) zodat de kronkelige en soms wel putten in de weg ervoor zorgde dat een vroege ontsnapping bijna onmogelijk was maar het was duidelijk dat er sterke beren in de ploeg zaten die bij elke klimmetje de benen aan het testen waren.
En natuurlijk had onze romanticus Pascal ervoor gezorgd dat we zijn buitenverblijf (laat ons zeggen eerder zijn werkomgeving) van dichtbij konden verkennen dat niet zo misstaan voor een huwelijksfoto nadat onze specialist Peter Huybens de electriciteit hersteld zou hebben. Want Samson zou zeggen ‘De bel doet het niet meer …’.

Na het romantisch avontuur begon iedereen de nodige vitamines te nemen voor de finale richting Geraardsbergen en eens in Bever begonnen de sprinters en klimmers zich in stelling te brengen voor een lange en hevige sprint richting Viane. De sterke Huybens beren anticipeerden op een eerste aanval van Bart Pieter Wellens maar hadden zich wat verkeken op een snelle en impressionante aanval van Pol Pol wat doe je nu Fauconnier. Niemand was opgewassen tegen deze brok natuurtalent en Pol Pol wat doe je nu verdiende dan ook de bloemen. Echter wou onze professor Triffon Gobbelijn nog eens zijn goede vorm tonen en begon aan een snelle ontsnapping net na het kasteel van Viane maar Pol Pol ontstak nog eens zijn duivels op vraag van Pascal den ex-prof en na twee vingers in zijn neus te hebben gestoken was Triffon eraan voor de moeite.
Met een rustig tempo ging het dan richting Schillebeek zodat Pol Pol de bloemen aan zijn ouders kon overhandigen.
V