Op algemene aanvraag en gezien Sabine ervoor gezorgd had dat de zon van de partij was, werd er gekozen voor een gezamelijke rit richting … zo ver mogelijk naar het Zuiden dixit Anthony.
Echter hadden onze collega’s van de A-ploeg op hun communiezieltje (tja, we weten nu nog altijd niet wie er zijn communie heeft gedaan) beloofd om rekening te houden met de snelle benen van de B-ploeg.
Het eerste uurtje was om de beentjes te strekken en te genieten van het mooie landschap tot we plots ontdekten dat we goed bezig waren. Aan de kop werd er wel eens gesleurd zoals alleen de mannen van de B-ploeg kunnen doen met soms eens een A-tje die het gevoel had dat het nog iets sneller kon.
Eens in Beloël werd de lange sprint ingezet, om ons strava PR record nog eens scherper te stellen, richting Ath zodat André Greipel zijn sprintbenen eens kon testen en de mama op de zijkant van de weg zag dat het goed was.
Omdat Greipel goeie benen had voorzag hij het laatste deel van de rit een klimmetje (omgekeerde rit van de wintertoer) maar dat we buiten de man met de hamer gerekend. Boven op de berg in Silly moesten we op Greipel wachten die grote dorst had en iedereen was maar tevreden dat Greipel genoeg geld mee had om een 6-tal flessen water te kunnen aanbieden aan zijn helpers.
Na de dorstigen te hebben voorzien van het nodige vocht ging het in een razend tempo richting Bever. Aanval na aanval werd ingezet en een sterke groep bleef over om de sprint vanuit Bever richting Viane in te zetten.
Juist na het kerkhof van Bever (only the stronge survive moet onze Peter Sagan hebben gedacht) zette Peter Sagan de aanval in met in zijn wiel Philippe Helmus Peeters (fitte peeters noemen ze hem) en Gerrit. Maar fitte Peeters dacht de kastanjes aan Gerrit te kunnen geven (ja, de fitte houdt niet van heet) die, zoals het hoort bij ploegmaats, niet achter zijn ploegmaat Peter Sagan ging. En dus moest Fitte (maar ondertussen lege fitte) Peeters er zelf achterrijden. Een laatste jump van Bart Wellens volstond niet om Peter Sagan van zijn oververdiende winst te houden. Heeft Sagan wel kop gereden deze keer was natuurlijk de hamvraag wat uitvoerig werd besproken ‘op de berg die oud is’ in Geraardsbergen.
Volgende week is er een nieuwe Tour De WRT De Roeve rit met een nieuwe uitdaging.