Na een eerste lentestage in Mallorca (ter voorbereiding van de 3-daagse) had Pascal eindelijk de goede benen gevonden om een stevig ritje samen te stellen richting het hellend vlak van Ronquières. Veel tijd om van het landschap te genieten zat er niet in omdat het eerste uur aan een snel tempo werd afgewerkt waardoor de hellingen de gemiddelde snelheid niet echt veel naar beneden kregen.
Het motto van samen uit samen thuis was weer van toepassing zodat iedereen op zijn eigen tempo de hellingen kon oprijden.
Het kleine minpuntje van de rit was de hagelbui in Atembeke maar zoals Pascal speciaal op zijn fiets heeft laten schilderen zijn we allemaal echte flandriens, en echte flandriens rijden door weer en wind.
Na de korte beklimming van de zijkant van de Bosberg reden we in een rustig tempo richting Zandbergen waar Anthony de finale inzette met een lange ontsnapping. Niemand had zin om achter hem te rijden (omdat hij tijdens de rit al sterk voor de dag kwam) en daarom was Anthony de verdiende winnaar van de dag! Hij nam zelfs de beklimming van de Onkerzeleberg voor zijn rekening terwijl de groep voor de gemakkelijkere route koos richting het voetbalplein van Jong Geraardsbergen.
Knap gedaan!