Eindelijk was het zover. Na weken inactiviteit kon Gerrit Knetemann nog eens deelnemen aan een zomerrit met de anders B(etere) De Roevies. Het weer zat alvast mee maar de vraag was natuurlijk of de benen er ook klaar voor waren.
Dat was ook van toepassing voor het nieuwe toptalent Davy Wijnant die, in het geniep, nog wat ging trainen. Wat was zijn parrain (Pascal De Roeck) in zijn nopjes toen zijn petekind in de winkel het wedstrijdblad kwam tekenen. Eindelijk zijn petekind onder zijn vleugels kunnen nemen. En dat mogen we letterlijk nemen want onze Pascal kreeg vleugels. Vraag het maar aan André de sprinter die zijn duimen moest leggen in de sprint tegen Pascal. Zo sterk was Pascal vandaag, zelfs het nieuwe asfalt tussen Lessen en Geraardsbergen reed hij aan flarten.
Nu genoeg gesproken over de sprint want straks gaat Pascal nog letterlijk vleugels krijgen…
Onder leiding van Bart werd het eerste wedstrijduur aan een rustig tempo afgewerkt met een bochtig maar zeer aangenaam parcour. Eens de renners de lucht van Beloeil begonnen te ruiken kregen de eerste aanvallers er zin in en werd het tempo rustig opgedreven met als gevolg dat er wel enkele de verkeerde richting hadden genomen.
Dankzij de zon en de aangename temperaturen werd elke aanval teniet geslagen en had iedereen snel door dat aanvallen geen optie was, dus werd het de eerste massasprint van het jaar in Lessen. Bart trok als eerste in de aanval richting de watertoren van Lessen maar Dirk had natuurlijk andere plannen en counterde de aanval op een professionele manier. En toen … kwam de gekende afloop waarbij Pascal aan het kortste einde trok en oververdiend de winnaar werd.
Nadien werd er, naar wekelijkse traditie, bijgepraat op een leuk terrasje op de markt van Geraardsbergen om de verjaardag van onze chauffeur te vieren. En ook dank aan Alex voor de frietjes met mayonaise! Overheerlijk als afsluiter van de rit en ideaal om thuis te kunnen stoefen over het lekker eten dat we gekregen hebben.