Niets maar dan ook niets heeft onze Peter Huybens alias Sagan aan het toeval overgelaten na de, laat ons eerlijk zijn, de sterke eindsprint van pol pol wat doe je nu. Na vorige week had Sagan besloten om als een spartaanse sportman door het leven te gaan. Kosten noch moeite heet hij gespaard en een eerste investering was de aankoop van een nieuwe aerodynamische helm. Specialized was natuurlijk bereid om hem in de windtunnel te laten testen zodat hij de juiste positie en helm kon bekomen om pol pol wat doe je nu te kunnen verslaan in de sprint.
Tijdens de week was de loopband en de TV (vind je lief was de ideale afleiding) zijn training samen met de werkband zodat de nodige kracht hem kon bijstaan bij de rit van vandaag. Jammer dat hij zijn spartaanse levensstijl op vrijdag niet kon behouden want hij werd in een herberg gespot met een kom mosselen en een gin-tonic. Niet echt de ideale maaltijd maar kom, de boog moet niet altijd gespannen zijn.
Nu genoeg over de voorbereiding. Onze Bart had weer een ritje in petto om U tegen te zeggen. Waar hij het blijft halen is voor iedereen een vraag maar iedereen was het erover eens dat het een mooie, leuke en afwisselende rit was. Ook de samenhorigheid was weer een feit vandaag en zou zo het altijd moeten zijn. De klimmetjes werden vlotjes door iedereen verteerd en wie kon mocht even aan de kop sleuren om zijn vorm te tonen (of juist iedereen te overklassen). De familie Huybens zorgde voor de eerste flinke ruk vanuit Ath richting Beloeil zodat de toon was ingezet voor nog enkele flinke stevige stukken aan een snelheid waar onze A-ploeg jaloers op zou zijn.
Toen Bart de ploeg in het bos stuurde via de oude ‘trambaan’ was het aan de familie Huybens om aan Pop Pol wat doe je nu te tonen dat ze klaar waren voor de strijd. Enkel Jurgen Muys alias VDB kon nog net aanklampen maar je zag dat de rest het even moeilijk had. Na het keerpunt ging het in een rustig tempo van boven de 30 km/uur naar Ath waar besloten werd om via de Dender terug naar G’bergen te rijden wegens tijdsgebrek. Daar werd nog eens stevig doorgetrokken door Sagan en VDB in de hoop van Gerrit Huybens alias Gerry Kneteman eraf te rijden. Echter was dit buiten zijn uitmuntende vorm gerekend zodat hij vlotjes met de 2 vingers in de neus de aanval kon pareren en zelfs ja, ja, ook eens aan de kop ging sleuren om te tonen dat ze voor de tweede plaats zouden strijden.
Jammer dat Sagan en VDB in deux-acren er de brui aan gaven want de spannende sprint richting Velina werd nipt gewonnen door Pop Pop wat doe je nu maar hij moest toegeven dat hij diep is moeten gaan en dat Kneteman hem enorm pijn had gedaan. Hopelijk is iedereen volgende week weer van de partij voor de tweede classico ‘Route des collines’ en de smakelijke BBQ nadien.