Frank en Sabine hadden tijdens hun weerpraatje op zaterdag voor zondagmorgen slecht weer voorspeld waardoor de meeste clubleden eieren voor hun geld kozen bewust thuis bleven. Echter waren een 15-tal Die Harders het niet eens met Frank en Sabine omdat een echte flandrien nu eenmaal door weer en wind rijdt.
Stephan nam ons, na een rustige start zodat Olivier kon aanpikken, op sleeptouw richting Flobecq om zo de eventuele regenbuien te vermijden. Het eerste uur werd er aan een mooi tempo gereden en de kleine regendruppels waren een leuke afkoeling voor iedereen want eens we in het dal van de Schelde terechtkwamen aan de voet van de Kwaremont kreeg Peter De Boeck (de man die het kanibaal record aan diggelen wil rijden) het idee om een ploegentijdrit te organiseren richting Oudenaarde.
Iedereen voelde zich geroepen om deel uit te maken van deze ploegentijdrit waardoor de volgende 30 kilometers heel snel werden afgehaspeld met veel PR’s op strava voor de meesten onder ons.
Na deze tijdrit nam Pol even over om ons de weg te tonen in de Zwalmstreek zodat we ons klimtalent nog eens konden testen. Uiteindelijk begon de finale met de beklimming van d’hoppe zodat de sprint al ingezet werd op de steenweg richting Geraardsbergen.
Gerrit en Tommy probeerden nog om te ontsnappen maar Peter De Boeck en co zorgden voor een massasprint die uiteindelijk door sprintbom André werd gewonnen. En zoals het hoort werd de finale nog eens naverteld tijdens een aperitiefje op de markt van Geraardsbergen