Op zondag 6 maart was het groot feest want het nieuwe zomerseizoen ging dan officieël van start. Echter hadden de weergoden anderen plannen met ons ‘zomer’seizoen en kregen we alleen maar onweerswolken, regen, hagel en veel wind voorgeschoteld. Maar het zijn alleen maar de dapperen onder de galliërers (citaat van Asterix) die dit soort weersomstandigheden trotseren om top te zijn tijdens het kampioenschap en de rit naar Valenciennes.

En het mag gezegd worden dat een hoogte- of zomerstage zijn vruchten afwerkt. Niemand had een antwoord op de snedige demarrages van de ‘cav’, geen helling was te lastig en de gurige wind konden hem niet tegenhouden om sterk voor de dag te komen. Dat belooft alvast een leuke wedstrijd te worden tijdens de rit naar Valenciennes.

De andere dappere flandriens verdienen ook een medaille voor moed en uithoudingsvermogen! Hopelijk kunnen we volgende week genieten van een eerste zomerdrink met hapjes na een leuke en zonnige rit.