Gezien de geringe opkomst en de gladde ondergrond was de keuze snel gemaakt om nog eens een klassieker boven te halen en iedereen was het unaniem eens om Geraardsbergen-Doornik-Geraardsbergen te rijden.
Het werd een snelle rit (gemiddelde van ruim 33,7 km/uur) met enkele recuperatiestukjes in Doornik en Ronse maar met dank aan de ploeggeest bleef de ganse groep samen. Dit bewijst nog eens dat er wel degelijk binnen De Roeve als een hechte groep kan gereden worden.
Na de lange finale richting Geraardsbergen bleek dat andermaal geen maat was op snelle Cav Boeykens. Hij won moeiteloos de sprint nadat Philip Helmus een poging had gewaagd om een marathon ontsnapping te organiseren. Jammer maar helaas beet hij opnieuw in het zand en verloor hij de finale na een derde plaats in het kampioenschap. Maar volgende keer … :).