Onze zeer gewaardeerde chauffeur Kurt was afwezig omdat hij als VIP was uitgenodigd in Plopsaland. Daarom besloten onze collega rijders van Groep A om zich aan te sluiten bij de betere B’s van WRT De Roeve.
Onder deskundige leiding van Stefan Bourlau trokken we richting Flobecq via ons zeer geliefd parcour. We kregen na ongeveer 20 km de eerste helling voorgeschoteld en daar werd de groep voor een eerste keer getest op zijn klimmerscapaciteiten. Maar niet getreurd voor de niet-klimmers want Stefan had in zijn parcour een snel en vlak stuk uitgekozen zodat iedereen aan zijn trekken kon komen.
Echter was dit niet gerekend op de vele putten die aanwezig waren in de soms slechte wegen in de vlaamse ardennen en ook ja in Walloniƫ. Gerrit, Kris en Pascal waren het slachtoffer van enkele diepe putten met zelfs zware gevolgen voor Pascal die zijn Oval velg mag weggooien. Misschien moeten we dit toch even meegeven aan de verantwoordelijke politiekers van dit land dat de zwakke weggebruikers dikwijls wordt vergeten.
Van een finale was niet echt sprake omdat het parcour onderweg voor slachtoffers had gezorgd en de groep hierdoor wat uit elkaar was geslagen maar zoals het hoort was de nodige gerstendrank aanwezig op de markt van Geraardsbergen om dit rit nog eens volledig te overlopen.
En ja … het moeilijkste moest nog komen voor sommigen onder ons … ‘Hoe geraak ik terug thuis na de processie van Saint Saucisse’