Vorige week was er grote twijfel voor te komen fietsen omwille van de hevige regen. Een 18-tal rennens hadden het er toch op gewaagd en met succes, want rond 8u45 is het gestopt met hevig regenen en hebben we zelfs nog temperaturen tot 13°C mogen ondervinden en met een mooi stralend zonnetje. Aan al diegenen die het niet aangedurfd hebben te starten, dikke pech.

Voor de rit van vandaag was het niet de regen, maar wel de vrieskou die kon parten spelen. Echter, voor vele De Roeve beren was deze koude geen probleem. Aan de start 13 A-renners en een 20-tal B-renners.

De A-groep heeft terug onder leiding van onze beste parcoursbouwer “Davy” een prachtig toerke gekozen richting Liedekerke, Lennik. Van bij de start werd de pees er direct goed opgelegd, o.a. door hardrijder Johan De Roeck. Het ging er tegenwind zo hard aan toe dat de voorzitter efkes getwijfeld heeft om in de week een mail te gaan sturen voor een maximum snelheid op te leggen voor de startfase. Uiteindelijk bleek dit toch “net” niet nodig te zijn :-). Alsof de vrieskou nog niet voldoende was, begon het ook nog efkes te sneeuwen. Gelukkig duurde dit niet lang want net voor onze kersverse bompa Bart besliste om plat te rijden was het gelukkig al gestopt. Bart heeft wel nog wat training nodig om een band te veranderen, maar soit, met een beetje hulp van Kenny en een plaatselijke brave mens, en na 4 binnenbanden te steken is het uiteindelijk gelukt. Een klein oponthoud dus van zo’n 25 min. “Leve de volgwagen !” Eens terug vertrokken moest wel de verloren tijd ingehaald worden. De snelheid werd nog wat opgedreven, nu was toch iedereen al goed opgewarmd, dus geen probleem. Iedereen kon goed mee. Zo werd de finale ingezet richting Galmaarden en een klein groepje van 6 reed op een diefje weg. Liet de rest het begaan of waren de beste benen verdwenen, men zal het nooit weten………. Nog wat statistieken: ons vrieskou ritje van 87km werd afgehaspeld aan 32,5 km/h gem.

Op de markt vervoegden we de B-groep op café om een lekker warm drankje te nuttigen. Allé warm, de dikke potten werden toch verkozen boven de warme melk.