De winterprik was juist op tijd gedaan voor de start van ons nieuwe zomerseizoen. We mochten meteen al een 35 renners ontvangen voor een eerste handtekening in de winkel van De Roeve.

Dus renners genoeg om in 2 groepen te fietsen. De 14-kopppge A-groep, onder leiding van Davy Duchau, koos meteen voor een stevige rit richting Baudour. De exact 100km werden afgehaspeld aan een gemiddelde van 33.4km/h. Juist onze kampioen Steven had een off-day en kreeg het richting Mainvault wat lastig. Er werd even halt gehouden om hem op te wachten. Echter een 5-tal km’s later begon de finale en heeft Steven beslist om rustig uit te rijden zodat de rest er een snelle finale kon van maken. In Lessen werd de sprint gewonnen door Bjorn Lison.

De B-groep (met 2 koersdirecteurs, Kurt en Jacques als leerjongen) koos voor een rit richting Soignies om daar te keren naar Ghislenghien, Ath, Lessen en via een ommetje langs Everbeek terug naar eindstreep. Goed voor een eerste seizoensritje van 84km.

Na de rit kwamen beide groepen samen op de markt van Geraardsbergen om een stevig potje te drinken.