In tegenstelling tot de weersvoorspellingen werd deze paaszondagsrit toch een droge, met de zon nog veel van de partij, leuke rit. Met een 22-tal renners aan de start hebben we als bestuur besloten om toch in één groep te fietsen. En het is allemaal goed meegevallen. Enkel Robby – daar het een van zijn eerste zondagen was dat hij terug de fiets nam – heeft na 15km besloten om een rit op zijn tempo af te werken.
Onder leiding van André De Roeve, die voor deze paaszondag zijn trainingsrit heeft uitgekozen, zijn we vertrokken richting Goeferdinge om zo direct naar de eerste helling de Potteree (alias den André-berg of moet ik zeggen Eric’s berg) te fietsen. Na het stevig tempo voor de voet, en tijdens de eerste hectometers van deze berg, was direct te zien wie hier de betere klimmers zijn van het peloton. Jorgen, na een weekje ziek te zijn, bleek toch al goed hersteld te zijn en kwam als een van de eersten boven.
Nadien is het tempo was gezakt, tot ongenoegen van onzen Boey, die er aan de Quatre Vents terug het tempo wat injaagde. Maar na het oversteken van de Ronsebaan en na de afdaling van Camp et Haie werd terug wat gespeculeerd want beetje verder lag de 2de helling van de dag. Het was op de Bois d’Hubermont dat het na de versnelling van Jorgen en Steve losbarste. Enkel Helmus, Peter, Bart en Boey konden nog aanpikken en met 6 werd de afdaling ingezet om zo beneden tegen de sterke wind in te boksen tot in Frasnes. Het waren enkel sterke Johan en Davy die nog in de buurt kwamen van de kopgroep. Na de plaspauze in Frasnes was het dan richting Ath dat op de route de Frasnes – naast de autosnelweg – iedereen op de kleine versnelling moest schakelen. Hier kwam onzen Helmus met Peter en Anthony in zijn wiel als eerste boven. Een grote kopgroep kwam echter terug en met een 15-tal renners is toen wat doorgereden tot een moment dat we de weg moesten vragen aan onzen André. Rustig zijn we dan met z’n allen doorgereden tot Ath. Van Ath tot in Brugelette hebben we het rustig aangedaan, een ideaal moment voor iedereen wat op adem te laten komen. Het was pas op de baan richting Silly dat Davy het als eerste aandurfde wat weg te fietsen. Zijn maat Johan zette wat later de achtervolging in, maar de rest liet niet begaan. Na het stevig tempowerk van Johan, die de snelheid zo om en bij de 55km/h hield, was het aan de voet van de ‘laatste zware helling van de dag’ terug aan de klimmers onder ons.
Onder een stevig tempo, van terug Johan, en Peter werd naar Bever gefietst. De finish in Viane (dachten we toch) kwam in zicht en met een snelheid van rond de 60km/h werd naar het centrum van Bever gevlogen. Had de voorzitter niet geroepen de snelheid wat te minderen had er zeker eentje Rozeken binnen gevlogen! Maar André had een ander parcours in gedachten en zo moesten we doorrijden richting Herhout. Een viertal renners waren toch ingedraaid (oa. Boey en Steve en wat later Pascal en Kevin ook) en waren we bijgevolg kwijt voor de echte finale, die er uiteindelijk niet meer van kwam.
Na deze mooie rit, en op deze zonnige paaszondag, zijn we wat gaan napraten bij Magda op de markt.
Volgende week is het RVV parcours voor de A renners, de B-groep zal onder leiding van Pascal een licht gewijzigd RVV parcours rijden. Beide groepen zullen toch eindigen op de Muur.