Vaderdag vandaag en het aantal vaders aan de start was heel groot. Er werd afgesproken dat beide groepen richting Ronquière zouden rijden. De A-groep (slechts met een 10-tal renners) trok zich als eerste op gang. Onder leiding van Geert Godaert fietsten we via Bever, St. Pieters-Kapelle richting Hoves. Het was op de baan van Hoves naar Braine-le-Comte dat we in Steenkerque onze B-ploeg in het zicht kregen (die hadden bij de start duidelijk een kortere baan gekozen…). Spijtig dat de volledige B-ploeg door een lekke band voor Bart Pieters moest stoppen, we hadden ze anders ook zo wel voorbij gevlogen! Echter wat verder, in Braine-le-Comte was het prijs voor de A-ploeg (ook lekke band), met als resultaat dat de B-ploeg ons net voor de berg richting Ronquières voorbij reed. Wij zetten toen ook direct aan en beide ploegen doken bijgevolg samen de berg af richting centrum. Eens bergop scheidde de A-groep zich terug af, maar doordat we boven een 3-tal renners kwijt waren geraakt (die waren rechtdoor richting Monstreux doorgereden i.p.v. links richting Ittre te nemen) en we bijgevolg aan het wachten waren, kwam uiteindelijk de B-groep terug aansluiten in Ittre. De weinige A’s die toen nog waren overgebleven (7 om juist te zijn) hebben dan maar besloten om samen met de grote B-groep de rit verder te zetten. Het was de wegkapitein van de B’s (Pascal De Roeck) die dan het woord had en via Braine-le-Château, Tubize werd richting Geraardsbergen gefietst. Er werd op sommige momenten nog goed doorgereden met voornamelijk de A renners op de kop en het was pas in Moerbeke dat de sprint werd ingezet. Onze Cav trok terug makkelijk aan het langste eind. En inderdaad, zoals in het verslag van de B-groep te lezen valt, zeker het vernoemen waard, de nieuwe opkomende kopman ‘Kiki’ won op sterke wijze de sprint bergop op Schillebeek.