Met een kleine 20 heel gemotiveerde wrt-ers vertrokken we met de zon die op onze rug scheen en in het begin wat frisse temperaturen richting Flobecq om al na enkele kilometers de eerste zweetdruppels op onze rug te zien verschijnen tijdens de eerste korte beklimmingen. De goede sfeer en het kordate leiderschap van Pascal De Roeck zorgen ervoor dat er telkens gewacht werd boven elke beklimming want de schrik zat er duidelijk in bij Pascal om terug enkele clubleden te verliezen in één of andere put of gracht.
Bart had er opnieuw voor gezorgd dat het een gevarieërd parcour werd met enkele korte maar stevige hellingen. Tijd om van het mooie landschap te genieten zat er niet altijd in wegens de felle tegenwind bij het terugkeren naar Frasnes. Toen Andy en Lieven zich op kop zetten was het voor iedereen tijd om alle zeilen bij te zetten tot in Frasnes waar we hadden afgesproken om de beklimming van het ‘bos’ samen te volbrengen waarbij een 3-tal moedigen op hun kousenvoeten voor de vlucht van de dag zorgden.
Jammer voor de achtervolgers maar het 3-tal was vertrokken met de ondertussen zuiderzon en we zagen hen enkel in Lessen terug na een stevige ploegentijdrit. Eens terug in Geraardsbergen konden we genieten van een heerlijke debriefing in de tuin van TC Velina.